Karácsonyi klasszikusok - Karácsonyi ének

Nehéz kikerülni karácsony táján Dickens Karácsonyi énekét. A Diótörőhöz hasonlóan rengeteg tüneményes, komoly vagy vicces, animációs, élőszereplős, bábos, prózai vagy zenés feldolgozása született, láthattuk filmen, megnézhettük színházban, és természetesen élvezhettük az eredeti verziójában is: olvashattuk.
Személyes kedvencem a Muppet's Show feldolgozása, amit minden évben megnézek, és be kell vallanom, nem is egyszer.


Tüneményesek a szereplők, tele van humorral és jókedvvel. Michael Cain nagyon jó választás volt Scrooge szerepére, a legviccesebb viszont Gonzo és Rizzo párosa. Gonzo játssza a mesélőt, Rizzo pedig egyfajta segédje, "Watson"-ja, és a legédesebb poénjaik vannak! Ha nem csak háttérzajnak kapcsolod be a filmet, biztos, hogy hamar mosolyra fakaszt, de egy-egy mondatukon, mozdulatukon fel is fogsz nevetni. Egyik nagy kedvencem pedig a dal, amit hazatérőben a Breki-Crachit vállán ülő Kicsi-Béka-Tim énekel, és "falaláz", miközben Breki vokáloz neki. Annyira tüneményesen aranyos!


Sajnos a filmet nem találtam online nézhető felületen, legalábbis magyarul nem.  Ha véletlenül belebotlasz, küldd el nekem is a linket :D

Ha pedig az eredeti történetet olvasnád, katt ide!



Ha tetszett, lájkold a ViviVerzum oldalát, hogy ne maradj le a többi bejegyzésről sem!



A kép forrása: www.tynesidecinema.co.uk és www.theguardian.com

Megjegyzések